×
Direct contact? 06 - 46 61 87 56

Tuinaanleg

Van ontwerp tot complete oplevering:
Een mooie tuin begint met een goed tuinontwerp. Het vormt de basis voor jarenlang tuinplezier. In een 5 stappenplan realiseren we jouw droomtuin!

In verband met het coronavirus hebben we de werkwijze tijdelijk aangepast.
We werken door, maar nemen voorzorgsmaatregelen voor onze gezamenlijke veiligheid. We houden ons bij thuisbezoek aan de RIVM maatregelen: Geen hand, 1,5 meter afstand, etc.

Overleggen doen wij zoveel mogelijk per mail en telefoon.

Stap 1:
Kennismaking: Natuurlijk wil ik je tuin en omgeving eerst zien en je ontmoeten om je wensen te bespreken. Je krijgt van mij vervolgens een offerte met alle genoemde werkzaamheden en leveringen tegen een vaste prijs. Het kennismakingsgesprek is tijdelijk niet kosteloos*.
* I.v.m. de maatregelen van het RIVM – 1 bezoek per dag – starten we bij het kennismakingsgesprek meteen met stap 2. De schets wordt bij jou thuis aan de keukentafel gemaakt mede aan de hand van je feedback.

Stap 2:
Schetsfase: ik maak 2 schetsen met verschillende ideeën, ondersteund met inspiratiebeelden. Dit zijn slechts praatstukken. We bespreken de schetsen en ideeën, gekoppeld aan een bezoek aan een bestratingsspecialist, waar ik je alle harde materialen laat zien.

Stap 3:
Voorlopig ontwerp: Op basis van die bespreking volgt het voorlopige ontwerp met 3D visualisaties waarmee een hovenier een vrijblijvende begroting kan maken. De begroting geeft je inzicht in wat haalbaar is binnen jouw budget.

Stap 4:
Eindontwerp: Na de begroting worden de laatste wijzigingen in het eindontwerp meegenomen. Bij het eindontwerp behoort ook het beplantingsplan en verlichtingsplan. Het ontwerp is dan klaar voor uitvoering.

Stap 5:
In mijn eigen regio werk ik met Ed Bijker Tuinen uit Vinkenbuurt, die mijn ontwerpen vakkundig realiseert. In de 9 jaar dat we samenwerken hebben we samen veel ervaring opgedaan en hebben we aan een half woord genoeg aan elkaar.

Een ervaren hovenier:
Deze samenwerking leverde ons in 2011 de vakprijs ‘Gouden Potlood’ en in 2019 de ‘Publieksprijs Tuin van het jaar’ op. Ed Bijker is aangesloten bij de brancheorganisatie VHG, zodat je verzekerd bent van een vakbekwame aanpak met garanties. Voor de aanleg van je tuin, ben je bij hem in goede handen.

Tijdens de aanleg kom ik graag af en toe kijken. Voor de gezelligheid. Voordat Ed Bijker jouw tuin oplevert, lopen we samen nog even het gerealiseerde ontwerp na. Ben je tevreden? Dan hoef je alleen nog maar te genieten van je tuin!

Voor het realiseren van tuinontwerpen buiten mijn eigen regio, maak ik gebruik van een landelijk netwerk van betrouwbare hoveniers. Dan weten we zeker dat het ontwerp wordt gerealiseerd zoals het is ontworpen.

Over de kosten:
De kosten van het ontwerp? Dat is onder andere afhankelijk van je wensen, de grootte en vorm van de kavel, de plaatselijke omstandigheden, enz enz. Er geldt een vanaf-prijs van € 1.500,00 (= minimum prijs) voor het stappenplan voor een standaard achtertuin van 60 m² in mijn regio.

Wat krijg je daarvoor?
– 2 schetsen;
– 3D visualisatie;
– Begroting hovenier;
– Beplantingsplan;
– Verlichtingsplan;
– Overleg uren met de hovenier;
– Eindcontrole na de oplevering van je tuin;
– Een leuke tuin naar wens!

Heb je zelf al een hovenier uitgekozen? Dan ben ik je graag van dienst bij het leveren van de planten, zodat we gegarandeerd zijn van soortechte planten van uitstekende kwaliteit.

Zelf aan de slag?
Wil je liever zelf aan de slag met de aanleg? Wij helpen je gratis op weg!