×

O.I.L. showtuin op ‘Gardenista’, Kasteel Ophemert

Van 15 t/m 19 mei 2019 vindt de eerste editie van ‘Gardenista’ plaats bij Kasteel Ophemert, langs de Waal in Ophemert. Gardenista moet het Nederlandse antwoord worden op de beroemde en toonaangevende Engelse tuinshows; ‘Chelsea Flower Show’ en het Ierse ‘Bloom’.

Na aanmelding vond er, voorafgaande aan een mogelijke deelname aan Gardenista – net als haar Engelse en Ierse voorbeeld – , een selectie plaats. Een jury beoordeelde of het tuinontwerp showtuinwaardig was. Onze inzending ‘Outdoor Industrial Living’ , kortweg O.I.L. werd voor deelname geselecteerd.

Samen met Hoveniersbedrijf Viseo Vireo Tuin realiseerden we in 2 weken deze tuin met plezier en gedrevenheid. De jury bekroonde de tuin met ‘zilver’.
Je kunt deze tuin nog bekijken t/m 19 mei 2019 tijdens Gardenista.

Meer info over openingstijden en tickets lees je hier

Omschrijving:

Gerealiseerd in 2019. Kavel: 10 x 10 meter.
Eén van de 6 showtuinen tijdens ‘Gardenista 2019’
Design: Gilbert de Jong & Jacqueline Volker. Photo’s: Frans de Jong

Concept:

Het begrip ‘Industrieel wonen’ is als thema bekend uit de interieurarchitectuur en verwijst naar het gebruik van stoere materialen en dito producten met een passende industriële kleurstelling. De kleur Denimdrift, kleur van het Jaar 2017, is hier een treffend voorbeeld van.
Het is, voor zover ons bekend, de eerste keer dat de industriële woonstijl vertaald is naar het ontwerp van een functionele en esthetisch fraaie familietuin.

Onze Gardenista inzending ademt de sfeer uit van een tuin in dit bijzondere concept: Stoere 20×20 cm douglasbalken, zwarte steigerpijpen, betonlook keramische tegels, zwart kunstgras, een opstap van aluminium traanplaat en een Denimdrift kleurige achterwand met dito gekleurde O.I.L.-drums.

Ook de diverse bijpassende accessoires zijn in dit O.I.L.-thema uitgezocht waaronder de keukenkruiden in conservenblikken, de denim kussens en zwarte stalen stoelen en hand geglazuurd serviesgoed in blauw en zwart. Een echte barbecue smoker vult al rokend en garend het culinaire aspect in.

O.I.L. is m.m.v. sponsoren mogelijk gemaakt:
Visio Vireo Tuinen, Hoveniersbedrijf Ed Bijker, Jongeneel Hout, Plaat- en Bouwmaterialen, Kwekerij Joosten, MBI De Steenmeesters, Zwart Hout Shou Sugi Ban, Olaf Nijenkamp tuinplanten, Frezoli Industrial Lighting, Kees Smit Tuinmeubelen.

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)