×

Certificatie update: Planten maken het verschil!

Van interieur- tot tuinontwerp, een natuurlijke overgang

Sinds begin 2019 heb ik mij volledig toegelegd op het ontwerpen van tuinen. Hoewel ik ben opgeleid als interieur designer aan de Jan des Bouvrie Academie, is er weinig verschil tussen het ontwerpen van tuinen en interieur. Het gaat beiden over: vorm, kleur, logische routing, samenhang, materiaalgebruik, stijl, sfeer en context. Er is echter één wezenlijk verschil: een groot deel van het materiaal bestaat uit PLANTEN!

Het beplantingsplan is één van de fundamentele onderdelen van een correct tuinontwerp!

Een belangrijk deel van het ontwerpproces bij een tuin wordt daarom ingenomen door het ontwerpen van beplantingsplannen. Een strandtuin vraagt nu eenmaal om hele andere planten dan bijvoorbeeld een jungletuin of een romantische tuin. In de schaduw groeien andere planten dan in de volle zon. De ene plant groeit harder dan de andere plant. Allemaal aspecten waar rekening mee wordt gehouden bij het maken van een beplantingsplan.

Dat maakt het maken van een beplantingsplan tijdrovend, maar tegelijkertijd is het erg leuk om met planten bezig te zijn. Planten zijn de sfeermakers van de tuin! Jouw tuin kan ik helemaal in jouw gewenste kleur maken, zoals een stoere blauwe tuin met grijs en zwart, of een groene tuin met pasteltinten.

Verbreding en verdieping van kennis

Omdat de plantenkeuze van grote invloed is op de uitstraling en sfeer van een tuin, volgde ik in 2017 en 2018 twee cursussen aan de ‘Ontwerpacademie’ om de kennis te verbreden en te verdiepen.

– In 2017/2018  volgde ik ‘Plantenkennis Compleet’, een cursus van 30 lessen wat inzicht geeft in alle plantengroepen, de Nomenclatuur, kenmerken van planten en de sierwaarde.

– In 2018/2019 volgde ik de cursus ‘Toegepaste Beplantingsleer’, waarbij het toepassen van planten centraal staat, waarbij rekening gehouden moet worden met technische aspecten, ontwerptechnische toepassingen en thematische toepassingen.

Beide cursussen werden afgerond met een certificaat. Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, zodat je gewoon kan genieten van je tuin!

Ben je op zoek naar beplantingsplan voor jouw tuin?

Lees hier meer of neem contact op en vraag me naar de mogelijkheden!

Foto header: Edwin Barendrecht. Locatie: ‘Gardenista’ – Kasteel Ophemert.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)