×

‘Little Ibiza’, stadstuin met tropische buitendouche

Opdrachtgever: Daan en Niels
Locatie: Utrecht

Omschrijving:

Kleine stadstuin van 46 m² met een ultiem binnen-buitenleven gevoel;
• design: Jacqueline Volker

Concept:

Om meer ruimte te creëren in deze kleine stadstuin van 46 m², verplaatsten we de deur van de berging van de voorkant naar de zijkant. Zo ontstaat er meer ruimte voor wit gestucte, verhoogde borders met lekker veel planten!

De gepolijste betonvloer lieten Daan en Niels aanbrengen tijdens de bouw van de uitbouw. De uitbouw is voorzien van een fantastische minimalistische schuifpui met zeer slanke stijlen. De uitbouw en de tuin vormen daarmee het ultieme binnen-buitenleven gevoel!

Hout, lichte tinten, wit gestucte muren, champagnekleurig Castle grind, beton en zwart metaal is de ultieme mix voor deze moderne tuin in een ongedwongen Ibiza sfeer.

Het ‘verloren hoekje’ naast de berging werd een mini wellnessruimte met een tropische buitendouche voorzien van vrolijke Portugese tegels. Met de bladplanten zoals varens, Hosta’s en een Fatsia rondom de tuindouche beleef je een exotisch vakantiegevoel in je tuin. Een hangmat om te luieren en te onthaasten maakt je vakantietuin compleet.
De natuurlijk houten pergola van kastanje houten palen met klimplanten maakt de wellnessruimte tot een aparte kamer in deze tuin.

De kinderen hebben hun avontuurlijke speelplek gevonden op het sedumdak van de berging, te bereiken via een touwladder.

Wil jij ook een Ibiza sfeer in je tuin? Of liever een tuin met een ander thema? Neem contact op en we bespreken je wensen!

Bekijk hieronder de 3D visualisaties van dit project.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)