×

Wine & Wellness aan het water

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Zwartewaterland

Omschrijving:

Een natuurlijk ogende tuin aan het water;
• design tuin: Jacqueline Volker
• design woning en bijgebouw: Architect Jeroen van Zwetselaar

Concept:

Een natuurlijk ogende tuin – met een tikje mediterraan gevoel – met fijne structuren van siergrassen, passend in de omgeving. Voor het materiaal gebruik is gekozen voor robuuste materialen zoals betonnen strokenverharding en bamboe vlonderhout.

Met een groot leefterras met buitenkeuken, wordt er tot in de late uurtjes genoten van een wine & dine. Het terras is deels beschut door een fijne buitenkamer, voorzien van een stijlvol bad. De barrelsauna en buitendouche maken het wellness sfeertje compleet. Vanaf het terras blijft er voldoende zicht op het levendige water door transparante siergrassen.

Het hoogteverschil van 2 meter wordt in deze hellingtuin aan het water opgelost door een zwevende trap naar een robuust vlonderterras. Een ander deel van de trap leidt naar het aanlegsteiger.

De oprit biedt voldoende ruimte voor het parkeren van 3 auto’s en krijgt door de waterdoorlatende bestrating een natuurlijker karakter. De charmante, schaduwrijke zijtuin, welke grenst aan een werkkamer, heeft het gevoel van een patio.

Het verlichtingsplan werd eenvoudig gehouden om lichtvervuiling te voorkomen. Trappen zijn aangelicht in verband met veiligheid, er is werkverlichting bij de buitenkeuken en een warm welkom gecreëerd bij de oprit en entree van de woning

Wil je ook een elegante tuin met veel sfeer, veel groen en kun je daar bij hulp gebruiken met een driedimensionaal tuinontwerp? Neem contact op en we bespreken je wensen!

Bekijk hieronder de 3D visualisaties van dit project.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)