×

Achtertuin met vtwonenbuitentegels

Opdrachtgever: Ellen en Martin
Locatie: Utrecht

Omschrijving:

Zonnige, moderne stadstuin van 90m² met schuifdeurenkast, tuinhaard, loungeterras en weelderige beplanting in wit, roze, groen en grijs;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong
• styling: Jacqueline Volker m.m.v. Boer Staphorst
• architect uitbouw: StrandNL architectuur en interieur

Concept:

Een leeftuin voor Martin en Ellen.

Na een renovatie en een uitbouw was voor Ellen en Martin de tuin een nieuwe uitdaging. Ze wilden een leeftuin met een binnen-buitenbeleving, een nieuwe bergruimte, een groot terras met haard en een speelplek voor hun zoon.

De diepe tuin werd in drieën gedeeld. Op het zonnige bordes voor de stalen pui is een tweepersoons zitplek gesitueerd, de rest van de tuin ligt een verdieping lager. De hoogteverschillen zijn opgewerkt met verhoogde borders. De robuuste pergola met schommel scheidt de ruimte in 2 delen, waardoor er een hal met kastruimte ontstaat plus een heerlijke avond-loungeplek als woonkamer op een houten vlondervloer. De pergola zorgt voor een fraaie doorkijk en mooie dieptewerking gezien vanuit de woning.

De schuifdeurenkast ‘Spaceline’ is op maat gemaakt, onder andere met schappen voor een slimme indeling, zodat er op een beperkt oppervlakte toch een zee aan bergruimte is. De ultieme ruimtewinst in een stadstuin! De riante ‘Goldline’ maatwerk bank van ruim 4 meter is een ware eyecatcher en vormt samen met de muur met haard het hart van de tuin. Het vloerkleed van de opvallende Duo Stone vtwonenbuitentegels ‘White Flower on Black’ geeft meteen een huiselijk gevoel en maakt de tuin tot een echte leeftuin, een groene buitenkamer in stijl. Aan de stoere tafel met betonnen blad, kunnen Martin en Ellen met vrienden en familie rond de tuinhaard genieten tot in de late uurtjes.

De beplanting is eenvoudig in onderhoud in een wit, roze en grijze kleurstelling. Groenblijvende planten zoals Fatsia, Fargesia, Thymus, Rosmarinus, Carex en Euphorbia geven ook in de winter structuur.

Je wilt een echte leeftuin met een goede indeling en veel variatie? Je zoekt groenblijvende planten? Vraag me naar de mogelijkheden!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)