×

Tropische leeftuin met plungepool

Opdrachtgever: Jana en Marc en 2 kinderen
Locatie: Het Gooi

Omschrijving:

Achtertuin van circa 200 m² op het noordwesten;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker
• garden builder: Booij Hoveniers – Baambrugge

Concept:

Jana en Marc wensten een tuin met een goede mix tussen een weelderige, romantisch tuin en een moderne home entertainment tuin met een plungepool, groot terras en tuinhuis met buitenkeuken.

Het buitenleven in het avondzonnetje, genieten in gezelschap van anderen in gezellige, ongedwongen setting staat centraal. Jana en Marc hadden al een idee hoe en waar het tuinhuis in de tuin moest komen, StyleGardens maakte de setting compleet.

De locatie van het tuinhuis werd een plek waarbij je helemaal loskomt van het huis zodat er een echte tuinbeleving wordt ervaren. Het Douglas tuinhuis met glazen schuifdeuren werd voorzien van een buitenkeuken en een heater, waardoor een extra werkplek, vergaderruimte, of heerlijke chillplek voor de familie ontstaat.

Achterin de tuin werd de plungepool gesitueerd, volledig omzoomd met groenblijvende en gekleurde bladplanten met een exotisch, tropisch ogende sfeer, zoals Tetrapanax, Fargesia, Nandina, Fatsia’s, Heuchera, Carex comans ‘Bronze Form’, Eucalyptus en Euphorbia’s. Vrolijke oranje bloeiende planten zoals Canna’s, Geum en Crocosmia zorgen voor kleur in de zomer.

Het terras rondom de pool werd gemaakt van duurzame bamboevlonderplanken, welke de warme tropisch tuinsfeer benadrukt.

Op het riante hoofdterras biedt een extra lange tuintafel en een geïntegreerde tuinbank plek voor een groot gezelschap, om heerlijk te kunnen tafelen tot in de late uurtjes. Door de verhoogde borders met planten ligt de pool verscholen, waardoor meer intieme hoekjes in de tuin ontstaan. Het terras biedt zicht op een romantische border met makkelijke planten zoals Salvia’s, Amsonia, Veronicastrum, Irissen, Acquilegia, Lavendel en siergrassen. De terrastegels hebben een vintage Terazzo-look, welke goed bij de bouwstijl van het huis past. De bestaande schuttingen werden afgewerkt met Rhombus profielen. De Rhombusschutting geeft een moderne look aan de tuin.

Vanaf elke zitplek én vanuit de woning is er zicht op groen, wat ’s avonds sfeervol is uitgelicht door tuinverlichting. Dit geeft een hoge belevingswaarde wat deze eigentijdse, moderne leeftuin extra aantrekkelijk maakt!

Zoek je een oplossing om je tuinhuis of zwembad mooi te integreren in je tuin of wens je een tuin met een tropisch sfeertje? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)