×

Voortuin: modern, stoer en ruimtelijk

Opdrachtgever: Tineke en Douwe
Locatie: Zwartsluis

Omschrijving:

Voortuin en zijtuin van circa 180 m² op het noordoosten;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker
• garden builder: Hoveniersbedrijf Ed Bijker

Concept:

De opdrachtgevers wensten voldoende parkeerruimte voor 2 auto’s, nieuwe borders met robuuste beplanting en een nieuwe berging.

De tuin is in een diagonaal ontworpen zodat er meer ruimte ontstond voor meer groen in de tuin. Om het onderhoud eenvoudig te houden bestaat het beplantingsplan voornamelijk uit (groenblijvende) siergrassen, afgewisseld met kleine groepen vaste planten in een groen, wit en rode kleurstelling. Gezien vanuit de woning, nemen de beplanting en de taxushagen het zicht op de auto’s en de laadpaal voor elektrisch rijden weg.

Een warm welkom geeft de kleur rood in de hortensia’s Hydrangea quercifolia ‘Burgundy’ en Hydrangea mac. ‘Magical Ruby Tuesday’, de Imperata cylindra ‘Red Baron’. Deze kleuren worden in de herfst versterkt wanneer de Liquidambar, de Cornus kousa in deze tuin en de Cercis in de tuin van de buren prachtig rood kleurt.

De oude berging in de achtertuin werd vervangen door een riante schuifdeurenkast van maar liefst 9 meter lang, gesitueerd aan de zijkant van de woning. Fietsen, haardhout, containers en tuinkussens zijn efficiënt opgeborgen en makkelijk toegankelijk achter robuuste schuifdeuren. De berging van Douglas hout kreeg een white wash beits en werd voorzien van een sedumdak.

Lees hier wat opdrachtgevers Douwe en Tineke zelf over hun voortuin zeggen >>

Is je voortuin toe aan een make-over? Je wilt een leeftuin met veel praktische oplossingen? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)