×

Festivaltuin ‘De Goudduivel’

Opdrachtgever: Appeltern Tuinenfestival.
Locatie: De Tuinen van Appeltern – Appeltern.

Omschrijving:

Gerealiseerd tijdens het Appeltern Tuinenfestival als festivaltuin met als thema ‘Hebzucht’, op een kavel 10 x 10 meter. Het ‘Appeltern Tuinenfestival’ is een jaarlijks terugkerende ontwerpwedstrijd. Uit tientallen inzendingen worden 10 ontwerpen gekozen voor deelname.
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong
• garden builder: Hoveniersbedrijf Ed Bijker

Concept:

‘De Goudduivel …… is in hem gevaren’ (= hij is hebzuchtig) is geïnspireerd op de hebzucht tijdens de tulpenmanie in de Gouden Eeuw. De tuin trekt daarmee een parallel met de huizenbubble in de huidige crisis. Hebzucht is verbeeld als schip, een metafoor voor overschatting, zoals de Titanic. Hebzucht is een onuitroeibare drijfveer, de aard van de menselijke natuur, waardoor golfbewegingen van crises en voortvarendheid altijd zullen blijven bestaan.

Het is de eerste tuin ooit uitgevoerd in unikleur goud. Goud was destijds dé modetrend in fashion en interieur en is ook de kleur van moed, passie en optimisme.

‘De Goudduivel’ werd genomineerd voor een ‘Gouden Potlood’.

Sponsors: Hoveniersbedrijf Ed Bijker, Buiter Beton, MBoo, Caparol Nederland, Scheepswerven Bodewes.

Bekijk de film over het Tuinenfestival, gepresenteerd door Michel Lafaille. (vanaf minuut 3:28 presentatie ‘De Goudduivel’):

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)