×

O.I.L.: Outdoor Industrial Living

Locatie: tuinevent Gardenista – Ophemert.

Omschrijving:

Gerealiseerd op een kavel van 10 x 10 meter als één van de 6 showtuinen tijdens ‘Gardenista 2019’.
• design: Gilbert de Jong & Jacqueline Volker
• photo’s: Frans de Jong

Concept:

Het begrip ‘Industrieel wonen’ is als thema bekend uit de interieurarchitectuur en verwijst naar het gebruik van stoere materialen en dito producten met een passende industriële kleurstelling. De kleur Denimdrift, kleur van het Jaar 2017, is hier een treffend voorbeeld van. Het is, voor zover ons bekend, de eerste keer dat de industriële woonstijl vertaald is naar het ontwerp van een functionele en esthetisch fraaie familietuin.

Onze Gardenista inzending ademt de sfeer uit van een tuin in dit bijzondere concept: Stoere 20×20 cm douglasbalken, zwarte steigerpijpen, betonlook keramische tegels, zwart kunstgras, een opstap van aluminium traanplaat en een Denimdrift kleurige achterwand met dito gekleurde O.I.L.-drums.

Ook de diverse bijpassende accessoires zijn in dit O.I.L.-thema uitgezocht waaronder de keukenkruiden in conservenblikken, de denim kussens en zwarte stalen stoelen en hand geglazuurd serviesgoed in blauw en zwart. Een echte barbecue smoker vult al rokend en garend het culinaire aspect in.

O.I.L. is m.m.v. sponsoren mogelijk gemaakt:
Visio Vireo Tuinen, Hoveniersbedrijf Ed Bijker, Jongeneel Hout, Plaat- en Bouwmaterialen, Kwekerij Joosten, MBI De Steenmeesters, Zwart Hout Shou Sugi Ban, Olaf Nijenkamp tuinplanten, Frezoli Industrial Lighting, Kees Smit Tuinmeubelen.

Geïnteresseerd in een stoere tuin om heerlijk in te genieten met vrienden en het hele gezin? Bel of mail voor ontwerp en realisatie! 

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)