×

Moderne Mediterrane Tuin

Opdrachtgever: Talpa BV voor RTL4 ‘Eigen Huis en Tuin’
Locatie: Spijkenisse

Omschrijving:

Moderne mediterrane tuin in de sfeer van het eiland ‘Elba’;
• design: Jacqueline Volker august 2018
• photos: Sonja Velda
• photos by night: Inlite – Roel van der Aa
• styling: Yvet van Riek
• garden builders: ‘Boer Tom’ Groot, Sierk Tuinen, producers ‘Eigen Huis en Tuin’
• special thanks to: ‘In-lite Nederland’, ‘MBI’ and ‘Olaf Nijenkamp Tuinplanten’

Concept:

Voor het tv programma ‘Eigen Huis en Tuin’ werd deze moderne mediterrane tuin te ontworpen voor deelnemers Merle en Pepijn in Spijkenisse.

Bekijk het filmpje over deze tuin >

In het interieur hadden Merle en Pepijn hun smaak al bepaald: blauw, okergeel, grijs en mooie materialen met o.a. opengewerkte structuren, en Merle’s favoriete vakantiebestemming het eiland ‘Elba’, die in het tuinontwerp voor de achtertuin terugkomen.

Voor een huiselijke sfeer in de tuin, werd het terras deels overkapt met een pergola en sfeervolle tuinshutters. De bestrating vormt een ‘vloerkleed’, gerealiseerd met printbetontegels, de MBI ‘GeoProArte® Belgian Blue Dark Flower’ met witte bloem dessin met daarom heen de betontegel ‘GeoAlivo’, met een mediterrane flagstones look.

De terrasoverkapping neemt het zicht op de kopgevel van de buren weg, zodat er intimiteit en privacy ontstaat in de tuin. De haardhout opslag van betonnen u-elementen doet meteen dienst als extra buitenkeuken werkblad bij de BBQ, welke ’s avonds sfeervol is verlicht met tuinverlichting van Inlite. De houten tuintafel en zwarte tuinstoelen maken het warm en modern.

Gadget in de tuin is de okergele shutter schutting met beweegbare lamellen, waarvan 1 exemplaar als loftdeur – schuifdeur systeem is gebruikt. De tuinpoort is zo een fraaie eyecatcher.

Achterin de tuin is de loungebank omgeven door een verhoogde border met vaste planten en bamboes voor een gezellig terras met een vuurschaal, voor tijdens een borrel met vrienden in de avond. De okergele Dololux (Gravier d’or) maken de blauw en grijstinten in de tuin zacht en zomers!

Toegepaste planten voor een mediterrane sfeer en kustsfeer of strandsfeer in de tuin: Siergrassen als Carex testacea ‘Prairie Fire’, Stipa gigantea, Stipa tenuissima. Vaste planten: Kniphofia, Crocosmia, Foeniculum (venkel), Perovskia en Calamintha ‘Blue Cloud’. Heesters: de zilvergrijs bladige Salix rosmarinifolia, Elaeagnus ebbingei, Tamarix tetandra en Elaeagnus angustifolia. Groenblijvende heesters: Pinus mugo, Fatsia japonica, Quercus ilex.

Lees over mijn ervaringen tijdens de realisatie van deze tuin >

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)