×

Urban Jungle Tuin

Opdrachtgever: : Talpa B.V. programma ‘Eigen huis en tuin’ RTL4
Locatie: Leiden

Omschrijving:

Tuin van slechts 60 m² inclusief bestaande berging;
• design: Jacqueline Volker Lifestyle Adviseur i.s.m. Cor van Gelderen
• beplanting: PlantenTuin Esveld en Olaf Nijenkamp Tuinplanten
• aanleg: ‘Boer’ Tom Groot en Huibelco tuinen
• productie: Talpa’s ‘Eigen Huis en Tuin’ team
• fotografie: Sonja Velda, Styling: Ivette van Riek
• met dank aan o.a. In-lite Nederland en MBI Tuin

Concept:

Een ‘Urban Jungle’ tuin realiseren in slechts 60 m² inclusief de bestaande berging. De gehele achtergevel bestaat uit een glazen pui welke helemaal open kan. De tuin diende een verlengstuk van de woonkamer en keuken te worden.

In het tuinontwerp is er gekozen voor 2 terrassen: een overkapt schaduwterras – een eetterras – met een pergola van ruwe houten kastanje palen met bamboescherm en tevens een zonnig lounge terras met een zitkuil gevoel.

Het was een hele uitdaging om, ten tijde van de aanleg in december, nog mooie planten te vinden die passen in het jungle thema én ook nog veel kleur gaven naast de afwisseling in bladvormen, zonder te vervallen in de standaard tropische planten als bananenbomen en palmen. Het dak van de berging werd voorzien van een sedumdak, voor een extra groen effect.

De verschillende verhardingen, zoals de ‘GeoCeramica Timber’ houtlooktegels en de donker grijze betontegels verbinden het interieur met de tuin. Op de wanden werd de kleur ‘Olive Tree’ aangebracht, een kleur die Cathelijne en Maarten ook al op de wanden in het interieur gebruikten. Als primeur werd de fraaie, groene dessintegel Geoceramica ‘Porto Verde’ op het loungeterras toegepast. Oude gebroken stoeptegels, met daartussen een Sedum mix als verbindingspad tussen de terrassen en de toegang naar de berging, vullen dit eco-chique materialenpalet aan en zo werd deze stadstuin een groen paradijsje.

Tijdens de oplevering van de tuin werd het Eigen Huis & Tuin Team en tuinbezitters Cathelijne en Maarten getrakteerd op een heuse ‘tropische’ regenstorm wat dit oerwoud compleet maakte.

Lees hier wat Cathelijne en Maarten over hun tuin zeggen >>

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)