×

Herma, Drenthe

Voortuin in een Hippie Chic Bohemian stijl

Tuin van circa 45 m² op het oosten;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker m.m.v. Boer Staphorst
• aanleg: Hoveniersbedrijf Ed Bijker

Opdracht:

Voortuin om in te zitten, met twee zitplekken. Zorgen voor voldoende privacy, maar toch met uitzicht. Gebruik van organische vormen. Onderhoudsvriendelijk.

Het werd een heerlijk groen, uitbundig, bohemian paradijs met makkelijke siergrassen, die in de zomer voldoende privacy geven. De bamboes belemmeren het hele jaar door de inkijk van buren. Voor de bestrating werd gekozen voor een keigrassteen waar de brede voegen ingezaaid werden met gras. Hippie chic!

Herma aan het woord:

“Het inrichten van je tuin is niet veel anders dan het inrichten van je huis of het ontwikkelen van je eigen kledingstijl: het is heel persoonlijk en moet bij je passen. Wanneer je iemand ontmoet die je met professionele kennis helpt om dit vorm te geven én snapt wat je – soms – ongezegd bedoelt, dan kun je spreken van die spreekwoordelijke klik.”

“Door Jacqueline’s vakkennis te vertrouwen zonder mijn eigen ideeën te kort te doen, ligt er nu een ontwerp dat niet alleen bij mij past, maar waar ook de ontwerpster helemaal achter kan staan. Ik geniet dagelijks van mijn tuin. Het is vreselijk leuk om hier samen blij mee te zijn!”

Front yard of 45 sqm to sit and relax in a hippie chic, bohemian garden style. Two terraces and lots of privacy by using Fargesias and ornamental grasses.

Lees hier meer over het concept van de voortuin van Herma!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)