×

Robert en Gerjan, Zwolle (voortuin)

Voortuin in zwart-wit ruiten

Tuin van circa 35 m² op het oosten, langs een weg;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker m.m.v. Boer Staphorst
• aanleg: Hoveniersbedrijf Ed Bijker

Opdracht:

Voortuin met 2 zitplekken, tijdelijke fiets parkeerplek en een container bergkast.

Voor dit tuinontwerp werd de kenmerkende voorgevel, in 1954 ontworpen door de bekende Zwolse architect Meijerink, als inspiratie gebruikt voor de lay-out. Betonbandjes leggen een ruitenraster in de tuin en verdeelt de tuin in verschillende functies, waaronder een heerlijk ochtend terras!

Robert en Gerjan aan het woord:

“We zaten vol met ideeën voor onze tuin, helaas kwamen we er zelf niet goed uit. Op een tuinbeurs raakten we met Jacqueline aan de praat. Dit eerste gesprek gaf ons meteen een goed gevoel. Ze is met onze ideeën en wensen aan het werk gegaan en we zijn tot het uiteindelijke ontwerp gekomen. Dit was eigenlijk ongeveer zoals wij in gedachten hadden maar nu klopte het én nog belangrijker: het was uitvoerbaar.”

“Hoveniersbedrijf Ed Bijker ging aan het werk met het ontwerp en het bijbehorende beplantingsplan wat heeft geleid tot het uiteindelijke resultaat. Een resultaat waar wij erg blij mee zijn!”

Front yard, 35 sqm. My inspiration for the layout is based on the distinctive façade with square windows, designed by architect ‘Meijerink’, Zwolle – Netherlands in 1954.

Lees hier meer over het concept van de karaktervolle voortuin en de prijswinnende achtertuin van Robert en Gerjan!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)