×

Stap 2: eerste schetsfase; 2 handgetekende schetsen

In deze eerste schetsfase maak ik twee aparte schetsen met verschillende ideeën of verschillende indelingen, ondersteund met inspiratiebeelden.

Wat is een schets?

De schets is een eerste, conceptmatige tekening zonder details, zie het als een eerste verkenning van de ruimte. Het belangrijkste doel van de schets is om je wensen om te zetten in een tekening. De schets geeft al een goede indruk van de verhouding tussen het ‘groen’ en de harde materialen. Deze schetsen zijn slechts praatstukken. Jouw feedback n.a.v. de schetsen is belangrijk voor de volgende stappen in het ontwerpproces. Natuurlijk is hier ruimte voor wijzigingen en bijsturen, dit is hét moment het juiste pad te kiezen.

Bezoek aan een bestratingsspecialist

We bespreken deze schetsen tijdens een bezoek aan een bestratingsspecialist in mijn regio, daar kan ik je allerlei bestratingsmaterialen laat zien en je kennis laten maken met actuele trends en ideeën. Tevens vertel ik je over de eigenschappen van de verschillende materialen en krijg je een onafhankelijk advies over welke afwegingen er gemaakt moeten worden m.b.t. de juiste keuze waar het gaat om de verhardingen in je nieuwe tuin.

Verlichtingsmogelijkheden en overige documentatie

Tijdens dit bezoek laat ik je ook de verlichtingsmogelijkheden zien. Na afloop van dit bezoek krijg je een catalogus mee als documentatie. Aan de hand van je feedback op beide schetsen ga ik deze verwerken in een 3D sfeerimpressie als voorlopig ontwerp.

Een voorbeeldproject in stappen, in beeld (2)

Hieronder zie je een aantal afbeeldingen van de eerste schetsfase van het voorbeeldproject (v.v. ideeën en inspiratie). Klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest.

Lees verder bij stap 3 >