×

Stap 4: de begroting door de hovenier

Ben je tevreden over het voorlopige tuinontwerp in 3D? Dan kan de begroting worden gemaakt door de hovenier.

Specificatie van alle materialen

Het voorlopige ontwerp wordt gedetailleerd en gemaatvoerd in specificatie-tekeningen, zo wordt het voorlopige ontwerp geschikt gemaakt voor een hovenier die de tuin kan gaan aanleggen. StyleGardens maakt zelf geen begrotingen of calculaties. We specificeren in het voorlopige ontwerp, per onderdeel, welke materialen er nodig zijn en in welke afmetingen.

We voegen bij de documenten ook een voorlopig verlichtingsplan, waarmee een hovenier effectief kan zorgen voor een complete begroting van al zijn werkzaamheden en materiaalgebruik. Alle tekeningen en documentatie worden door ons naar de hovenier gestuurd. We overleggen vervolgens met de hovenier over de verdere details en hij neemt contact met ons op voor eventuele vragen over het voorlopige ontwerp en de specificatie-tekeningen.

Jouw begroting van de hovenier

De begroting ontvang je rechtstreeks van de hovenier en hij zal zijn begroting aan jou toelichten. Met zijn begroting, i.c.m. het voorlopige ontwerp, wordt het duidelijk wat zijn kosten zijn voor je nieuwe tuin. Wil je na deze fase toch nog iets gewijzigd hebben? Zoals een andere terrastegel of een andere schutting? Dat kan! Bij StyleGardens is 1 correctieronde inbegrepen in de totaalprijs.

Ben je akkoord met de begroting van de hovenier en zijn er geen wijzigingen meer in het voorlopige ontwerp? Dan kunnen we overgaan tot het definitieve eindontwerp inclusief het beplantingsplan én het verlichtingsplan. De hovenier reserveert de aanlegweken alvast in zijn agenda, in overleg met jou.

Een voorbeeldproject in stappen, in beeld (4)

Hieronder zie je een aantal afbeeldingen van de begroting van het voorbeeldproject (v.v. de specificatie-tekeningen). Klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest.

Lees verder bij stap 5 >