×

Robuuste leeftuin met jacuzzi en overkapping

Opdrachtgever: Tineke en Douwe
Locatie: Zwartsluis

Omschrijving:

Achtertuin van circa 200 m² op het zuidwesten;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker
• garden builder: Hoveniersbedrijf Ed Bijker

Concept:

Tineke en Douwe wensten dat hun huidige jacuzzi mooi werd ingepast in een nieuw ontwerp voor hun achtertuin, eventueel met een overkapping, plus een plek voor een eettafel en loungemeubels.

Door de oude berging te verwijderen en te vervangen door een schuifdeurenkast in de zijtuin, werd er ruimte geschapen voor een luxe overkapping, waarin de jacuzzi werd ingebouwd. Door een riante lichtstraat in de overkapping met plat dak, kijken zij ’s avonds romantisch uit naar de sterrenhemel. De locatie van deze wellnessruimte geeft een fantastisch uitzicht op het water en biedt tóch alle privacy! Glazen schuifdeuren, maken het ’s winters ook aangenaam vertoeven. Een koelkast, muziekinstallatie, verlichting en een doucheruimte maken deze spa overkapping helemaal compleet.

Het riante terras van keramische tegels biedt ruimte voor een luxe lounge-hoek, voorzien van een schaduwdoek aan een steigerbuizen pergola én een eettafel voor 8 personen. Zowel de eettafel als de salontafel zijn van steigerbuizen en heeft een stoere industriële look. Vanuit de woonkamer biedt een lange zichtlijn uitkijk op de omgeving.

De beplanting zorgt voor privacy op de terrassen. De beplanting bestaat voornamelijk uit siergrassen, zoals Stipa gigantea, Miscanthus, Pennisetum en Deschampsia afgewisseld met makkelijke vaste planten zoals Hemerocallis, Persicaria, Rudbeckia en Verbena in primaire kleuren. De bruine kleur van de Pennisetums komt terug in zowel de vlondervloeren, gemaakt van bamboevlonderplanken, in de jacuzzi overkapping als het aanlegsteiger.

Met een ‘Home entertainment’ tuin, als deze, heb je een tuin om voor thuis te blijven!

Lees hier wat opdrachtgevers Tineke en Douwe zelf over hun tuin zeggen >>

Zoek je een oplossing om je overkapping mooi te integreren in je tuin of wens je een stoere, robuuste leeftuin met veel mogelijkheden? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)