×

Ibiza tuin met bohemian vintage touch

Opdrachtgever: Christina en Theo
Locatie: Zwolle – Stadshagen

Omschrijving:

Achtertuin van circa 150 m² (18 x 8 meter), tuin op het zuiden;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker
• garden builder: Wilco Hekman – Hekman Hoveniers

Concept:

Deze brede en ondiepe achtertuin op het zuiden is zowel gezien vanuit de woonkamer als vanaf de terrassen aantrekkelijk gemaakt in een vrolijke, ongedwongen bohemian, vintage, Ibiza style tuin. De overkapping met loungebank en eettafel biedt een heerlijke schaduwplek uit de wind. Vanuit de overkapping is een mooie zichtlijn naar het riante avondterras, met verrijdbare buitenkeuken.

Natuurlijke afscheidingen en een schutting van vintage golfplaten geven privacy in de tuin. Voor een meer vintage look is in de overkapping gebruik gemaakt van sloophout voor de wanden en steenschotten op de vloer voor een lekker beach-sfeertje.

Zonder te vervallen in clichés zoals olijfbomen en Lavendel is de beplanting in deze Ibizatuin in strandsfeer met verschillende distels en siergrassen. Ook grijsbladige planten mogen niet ontbreken in een Ibiza tuin. De zilverbladige boom, de Elaeagnus angustifolia (Smalbladige Olijfwilg) is een mooi Hollands alternatief voor de olijfboom, die ook meer geschikt is voor het Hollandse klimaat. Blauwbloeiende planten geven eenheid met de dessin betontegels op het avondterras en dat contrasteert mooi met oranje bloeiende planten voor een warme, bohemian touch aan deze tuin. De zwevende pergola met druif maken deze mediterrane tuin helemaal af!

Zoek je een oplossing om je overkapping mooi te integreren in je tuin? Of wens je een Ibizatuin of tuin met een ander bijzonder thema? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden!

Wil je een ‘doe-het-zelf’ tuinontwerp van een Ibiza Style Garden gratis downloaden?
Kijk dan hier!

(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)