×

Uit onze zomerserie: Een blijvend vakantiegevoel in je tuin!

In samenwerking met MBI de Steenmeesters, marktleider op het gebied van bestratingsmaterialen doen we een speciale zomeraktie voor de thuisblijvers. De aktie bestaat uit een serie ontwerpen met een vakantiegevoel in je tuin, compleet met ontwerp en mét beplantingsplan!

Zo kun je deze zomer lekker zelf aan de slag met je droomtuin en heb je een tuin om voor thuis te blijven!

‘Ibiza Vibes’

Een koffietje op een loungebank, lekker luieren op een daybed of een gezellige culinaire avond in de buitenkeuken met je vrienden tot in de late uurtjes in een ongedwongen sfeer.

We geven je graag alle inspiratie voor een tuin om voor thuis te blijven deze zomer!

Met de mediterrane temperaturen van dit moment is het niet moeilijk om je in een populaire vakantie bestemming te wanen zoals Ibiza! Zon, strand, feest en de relaxte sfeer die Ibiza biedt, tover je dit met de ingrediënten in het moodboard en tuinontwerp gewoon naar je eigen achtertuin!

De op Ibiza geïnspireerde tuin is een fijne plek om te relaxen en is onderhoudsarm, zodat je alle tijd hebt om te kunnen genieten! Deze Ibizatuin heeft een rustige, beigekleurige tegel als basis in een lekker groot formaat van 80 x 80 cm. De verhoogde borders zijn afgewerkt met stucwerk. Centraal staat de riante loungebank met een heerlijk daybed in een vrolijke setting met de decortegel DueDecoroa Multicolor. De uitgesproken stijl van deze tegel geven meteen dat mediterrane vakantiegevoel!

Hoe creëer je de perfecte vakantiesfeer in je eigen tuin?

Om die relaxte Bohemian hippie-vibe te geven aan je Ibizatuin, kies je voor een schutting gemaakt van oude vintage golfplaten, bevestigt tegen robuuste palen. Wordt het te warm, dan biedt een schaduwdoek verkoeling voor de warmste uren. Het stylingpodium naast de loungebank biedt ruimte voor een verzameling potten met kuipplanten zoals een Strelitzia en Agapanthus en natuurlijk gezellige lantaarns of windlichten voor een romantische sfeer in de avonduren.

Bij deze nonchalante sfeer hoort natuurlijk een beplantingsplan met ‘weinig werk planten’. Speelse siergrassen vormen hier de basis, afgewisseld met groenblijvende planten zodat je tuin ’s winters ook aantrekkelijk blijft. Om in de sfeer van de DueDecora Multicolor tegel te blijven, bloeien in deze tuin vaste planten en klimplanten in fleurig oranje en koel blauw. Het gezoem van bijen, hommels en het gefladder van vlinders maken het ultieme vakantiegevoel helemaal compleet!

Download hier je moodboard en complete beplantingsplan

De beste tips voor een Ibizatuin van StyleGardens:

  • Voer een Ibizatuin nooit helemaal in wit uit, maar meer in offwhite, beige en zandtinten. De kleurtemperatuur van het zonlicht is in Nederland nu eenmaal lichter en feller als in de Mediterraan. Wit verblind ‘s zomers en oogt ’s winters teleurstellend.
  • Denk je aan de Mediterraan, dan denk je aan snel aan Lavendel en Olijfbomen. Denk ook eens aan alternatieven zoals Perovskia (Reuzenlavendel), Elaeagnus angustifolia (Smalbladige olijfwilg) of Pyrus salicifolia (Wilgpeer). Ze doen het beter in ons klimaat én je tuin oogt een stuk origineler!
  • Een dagje shoppen bij ‘Loods 5’ is ook een leuk vakantie uitje! Kies voor de meubels en styling in deze tuin voor rotan, bamboe en eiken, sisal, linnen en katoen in oranje en terra kleuren voor een extra zomers gevoel. Het maakt je bohemiantuin helemaal af!

Liever een andere vakantiebestemming? Dat kan!

Bekijk ook eens de andere tuinen in onze zomerserie, wellicht bieden deze tuinen jouw ultieme vakantiegevoel:
• bekijk hier onze Strandtuin
• bekijk hier onze Tropische tuin
• bekijk hier onze Hotel lounge tuin

Of doe meer vakantie-inspiratie op; Mediterraan? Naar de jungle? Of nog meer strandsfeer? Heb je vragen, wil je meer weten wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Hulp nodig bij het vinden van de juiste planten of het maken van een goed ontwerp?

Het leveren van tuinplanten is in goede handen met de Tuinplanten Service van StyleGardens, lees hier meer.

Moet het ontwerp worden aangepast in de maatvoering van jouw tuin? Dat kunnen we al online voor je doen vanaf € 150,- met Schetsservice Online, lees hier meer.

Fotocredits moodboard:
1 – StyleGardens – Jacqueline Volker
2 – FransPhotography – Frans de Jong
3 – Alle styling van Loods 5
4 – MBI GeoCeramica® 60x60x4 DueDecora Multicolor
5 – MBI GeoCeramica® 80x80x4 Royal Beige
6 – Achtergrondfoto: Peter Müller – Pixabay