×

Uit onze zomerserie: Lekker nazomeren in je eigen tuin!

In samenwerking met MBI de Steenmeesters, marktleider op het gebied van bestratingsmaterialen doen we een speciale zomeraktie voor de thuisblijvers. De aktie bestaat uit een serie ontwerpen met een vakantiegevoel in je tuin, compleet met ontwerp en mét beplantingsplan!

Zo kun je deze zomer lekker zelf aan de slag met je droomtuin en heb je een tuin om voor thuis te blijven!

‘Hotel Lounge Luxe’

Wat is er niet heerlijker dan nog even lekker nazomeren in je eigen tuin met een blijvend vakantie gevoel? MBI en StyleGardens geven je alle inspiratie voor een tuin met het luxe gevoel van een ‘all inclusive’ hotelbeleving, een Hotel Lounge Luxe!

We geven je graag alle inspiratie voor een tuin om voor thuis te blijven deze zomer!

We maakten een moodboard met de gebruikte materialen én ontwerp met een compleet beplantingsplan waarmee je deze zomer(vakantie) zelf aan de slag kunt. Met een ontwerp van StyleGardens en de materialen van MBI is succes gegarandeerd!

De basis van het kleurgebruik van deze tuin is wit, zwart, grijs, houttinten en groen, gecombineerd met zacht roze en wat gouden accenten voor dat luxe hotel gevoel. Zowel in de styling als in de beplanting zijn deze kleuren consequent doorgevoerd.

Hoe creëer je de perfecte vakantiesfeer in je eigen tuin?

Met de chique tegels GeoCeramica Elios Decoro Tulipa, gebruikt als ‘vloerkleed’, maak je jouw hotel tuin tot een trendy staycation! Aan praktische zaken is natuurlijk ook gedacht. In een op maat gemaakte schuifdeurenkast berg je eenvoudig je spullen op, zoals fietsen, tuingereedschap, containers en de kussens van de loungebank. Het looppad van de ingang van de tuin naar de woning is bestraat met de betonklinker GeoAntica Milano. Deze combineert prachtig met de beide keramische tegels in dit ontwerp.

De muur met ingebouwde barbecue deelt de tuin in twee delen op. Aan de ene kant van de tuin bevindt zich een loungeterras met luxe hoekbank. Het warme, cosy hotelgevoel creëer je met de houtlook vloeren van GeoCeramica Wethered Oak. Aan de andere kant van de muur maak je zelf je cocktails in een buitenkeuken mét buitenbar!

De beplanting bestaat voornamelijk uit onderhoudsvriendelijke, stoere siergrassen in wit en goud, groenblijvende planten voor een mooi geraamte in de winter en voor de zomer roze en wit bloeiende vaste planten en heesters.

Download hier je moodboard en complete beplantingsplan

De beste tips voor een luxe hotel lounge tuin van StyleGardens:

  • Wees consequent in je kleurgebruik. Heb je een lievelingskleur? Neem een staaltje ervan mee naar zowel Loods 5 áls de kweker. Zo weet je zeker dat je exact dezelfde kleur hebt voor zowel je styling als je planten.
  • Een ‘vloerkleed’ van dessintegels in de tuin is razend populair en vraagt wel om een goede combinatie met planten. Zorg voor rustige beplanting, zoals groenblijvende siergrassen en bamboes, rondom de dessintegels. Zo wordt het niet overdadig.
  • Ook in een kleine tuin is er ruimte voor tenminste één boom. Koester de verkoelende schaduw van bomen! Het spel van licht en schaduw geven je tuin een extra dimensie en de boom geeft je meer privacy van omliggende buren.

Liever een andere vakantiebestemming? Dat kan!

Bekijk ook eens de andere tuinen in onze zomerserie, wellicht bieden deze tuinen jouw ultieme vakantiegevoel:
• bekijk hier onze Ibizatuin
• bekijk hier onze Strandtuin
• bekijk hier onze Tropische tuin

Of doe meer vakantie-inspiratie op; Mediterraan? Naar de jungle? Of nog meer strandsfeer? Heb je vragen, wil je meer weten wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Hulp nodig bij het vinden van de juiste planten of het maken van een goed ontwerp?

Het leveren van tuinplanten is in goede handen met de Tuinplanten Service van StyleGardens, lees hier meer.

Moet het ontwerp worden aangepast in de maatvoering van jouw tuin? Dat kunnen we al online voor je doen vanaf € 150,- met Schetsservice Online, lees hier meer.

Fotocredits moodboard:
1 – StyleGardens – Jacqueline Volker
2 – FransPhotography – Frans de Jong
3 – MBI GeoAntica Milano 20 x 5 x 6 cm
4 – MBI GeoCeramica® Weathered Oak Danzig
5 – MBI GeoCeramica® 80x80x4 Elios Decoro Tulipa
6 – Alle meubels en styling van Loods 5
7 – Achtergrondfoto: Life-Of-Pix – Pixabay