×

Uit onze zomerserie: Een tuin om voor thuis te blijven!

In samenwerking met MBI de Steenmeesters, marktleider op het gebied van bestratingsmaterialen doen we een speciale zomeraktie voor de thuisblijvers. De aktie bestaat uit een serie ontwerpen met een vakantiegevoel in je tuin, compleet met ontwerp en mét beplantingsplan!

Zo kun je deze zomer lekker zelf aan de slag met je droomtuin en heb je een tuin om voor thuis te blijven!

‘On the beach’

Strand, duinen, het zand tussen je tenen, een zachte bries, de zon op je huid en een cocktail in de strandtent, wie wil dat nou niet?

We geven je graag alle inspiratie voor een tuin om voor thuis te blijven deze zomer!

We maakten een moodboard met de gebruikte materialen én ontwerp met een compleet beplantingsplan waarmee je deze zomer(vakantie) zelf aan de slag kunt. Met een ontwerp van StyleGardens en de materialen van MBI is succes gegarandeerd!

In een strandtuin gebruik je lichte kleuren zoals zandbeige, blauw en grijs en natuurlijke materialen zoals kastanje houten palen, schelpen, wilgentenen en verweerd hout. Door de zachte kleuren lijkt je tuin groter en ze geven rust en ontspanning. Laat het gebruik van de natuurlijke materialen terug komen in de keuze voor de tuinmeubels, zoals rotan en hout en pas de accessoires hier op aan.

De beplanting in deze tuin is weelderig en toch onderhoudsvriendelijk. Met siergrassen en blauwe bloemen waan je je écht in de duinen! De planten in dit beplantingsplan trekken ook nog eens vlinders, bijen en hommels voor extra leven in de tuin.

Hoe creëer je de perfecte vakantiesfeer in je eigen tuin?

In deze strandtuin kun je heerlijk luieren of koffie drinken op een zonovergoten terras en rustig een boekje lezen in een schaduwhoekje, onder de verkoelende schaduw van een boom. ’s Avonds bouw je natuurlijk een feestje met je vrienden in de strandtent met uitzicht op groen!

Bij de ultieme strandsfeer past de GeoCeramica Motion Shell Beige en gebruik je de GeoCeramica Timber Noce in de ‘strandtent – overkapping’.

De verhoogde border met een groenblijvende boom maskeert de berging, zo heb je vanuit de woonkamer zicht op groenblijvende planten of planten met een mooi wintersilhouet. Dus ook in alle andere seizoenen heb je een aantrekkelijke tuin.

Download hier je moodboard en complete beplantingsplan

De beste tips voor een strandtuin van StyleGardens:

  •  Heb je bestaande schuttingen die niet passen in je strandsfeer? Zet er rietmatten tegen of verf de schutting in een lichtgrijze kleur. De lichtgrijze kleur suggereert meer diepte in je tuin;
  • Gebruik opengewerkte tuinmeubels, dat oogt luchtig en ruimtelijk;
  • Verzamel drijfhout en gebruik dit om je tuin verder aan te kleden. Verwerk het drijfhout in bijzettafeltjes of lijm het op de saaie bloempotten die je eigenlijk wilde weggooien. Zo krijgt het een tweede leven en heb je een leuk, ontspannend klusje deze vakantie.

Liever een andere vakantiebestemming? Dat kan!

Bekijk ook eens de andere tuinen in onze zomerserie, wellicht bieden deze tuinen jouw ultieme vakantiegevoel:
• bekijk hier onze Ibizatuin
• bekijk hier onze Tropische tuin
• bekijk hier onze Hotel lounge tuin

Of doe meer vakantie-inspiratie op; Mediterraan? Naar de jungle? Of nog meer strandsfeer? Heb je vragen, wil je meer weten wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Hulp nodig bij het vinden van de juiste planten of het maken van een goed ontwerp?

Het leveren van tuinplanten is in goede handen met de Tuinplanten Service van StyleGardens, lees hier meer.

Moet het ontwerp worden aangepast in de maatvoering van jouw tuin? Dat kunnen we al online voor je doen vanaf € 150,- met Schetsservice Online, lees hier meer.

Fotocredits moodboard:
1 – StyleGardens – Jacqueline Volker en Frans de Jong
2 – GeoCeramica Motion Shell Beige en GeoCeramica Timber Noce MBI
3 – Wilgentenenscherm van Woodvision
4 – Meubels van Loods 5
5 – Achtergrondfoto drijfhout Tawny Owl – Pixabay
6 – Achtergrondfoto strand Evgeni Tcherkasski – Pixabay