×

Uit onze zomerserie: De ultieme staycation in je eigen tuin!

In samenwerking met MBI de Steenmeesters, marktleider op het gebied van bestratingsmaterialen doen we een speciale zomeraktie voor de thuisblijvers. De aktie bestaat uit een serie ontwerpen met een vakantiegevoel in je tuin, compleet met ontwerp en mét beplantingsplan!

Zo kun je deze zomer lekker zelf aan de slag met je droomtuin en heb je een tuin om voor thuis te blijven!

´Ticket to the Tropics’

Thuisblijven heeft een hele andere dimensie gekregen door onze directe omgeving zo comfortabel mogelijk te maken. Home entertaining was nog nooit zó belangrijk!

We geven je graag alle inspiratie voor een tuin om voor thuis te blijven deze zomer!

Vergroot je leefruimte met een tuin in vakantiestemming en je hebt een tuin om voor thuis te blijven. De ultieme staycation beleef je met je hele gezin met een plunge pool in je tuin in een tropische setting. We geven je alle inspiratie en een kant en klaar ontwerp voor een tropische plunge pool tuin, jouw ‘ticket to the tropics’!

Centraal in deze tuin ligt een plunge pool – een klein zwembad – waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen en je zelf even kan afkoelen. Met een speciale jetstream creëer je op een beperkte ruimte het gevoel van eindeloos zwemmen én houd je jezelf op conditie deze vakantie! Rond een zwembad horen natuurlijk een paar comfortabele ligstoelen om op te zonnen.

Hoe creëer je de perfecte vakantiesfeer in je eigen tuin?

De warme houtlook vloer rondom de pool creëer je met de GeoCeramica ‘Weathered Oak Charnwood’. Alle GeoCeramica tegels zijn op maat leverbaar in 90 graden hoeken, daarmee is de plunge pool perfect afgewerkt en blijft zo hygiënisch schoon. De hoge stroefheidsklasse voorkomt uitglijden op natte tegels.

Een borrel- en eetterras in de schaduw van een boom maakt deze tuin helemaal af. Voor dit terras kies je een tegel met vintage look met de GeoCeramica ‘Terrazzo Grey’. In deze doorleefde tegel zitten alle kleurtonen van beige, oranje en zacht bruin en combineert daarmee erg goed met de schutting en de beplanting.

De verhoogde borders zijn gemaakt van stapelblokken en afgewerkt met natuursteen strips van een bouwmarkt. De natuursteen afwerking geeft je dat warme, luxe gevoel van een vakantie in warmere oorden. De schuttingen, gemaakt van thermisch gemodificeerd vuren gevelbekleding in blokprofiel, geven door het fraaie ritme structuur aan deze tuin en biedt een optimale privacy!

Fraaie bladplanten zoals een bananenboom, Eucalyptus en Canna zijn niet helemaal winterhard in Nederland, maar mogen natuurlijk niet ontbreken in deze tropische tuin. Voor de overige beplanting kies je voor tropisch ogende, groenblijvende maar wél winterharde bladplanten, zoals Fatsia, Mansoor, Nandina, varens en bamboe. Zo is je tuin ’s winters ook aantrekkelijk! Deze groenblijvers zijn afgewisseld met vrolijke bloeiers zoals Canna en Crocosmia en makkelijke siergrassen.

Download hier je moodboard en complete beplantingsplan

De beste tips voor een tropische tuin van StyleGardens:

  • Denk ook eens aan een buitendouche bij je plunge pool. Zo voorkom je in huis een waterballet richting badkamer.
  • Met tropische planten als Strelitzia, Phormium en Monstera in kleurrijke potten geef je de tuin een extra tropische touch. Overdrijven mag best!
  • Kies voor de styling voor een mix van een houten tafel met moderne, metalen stoelen. Je maakt het af met kussens in tropische prints, allemaal van Loods 5. Succes verzekerd!

Liever een andere vakantiebestemming? Dat kan!

Bekijk ook eens de andere tuinen in onze zomerserie, wellicht bieden deze tuinen jouw ultieme vakantiegevoel:
• bekijk hier onze Ibizatuin
• bekijk hier onze Strandtuin
• bekijk hier onze Hotel lounge tuin

Of doe meer vakantie-inspiratie op; Mediterraan? Naar de jungle? Of nog meer strandsfeer? Heb je vragen, wil je meer weten wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin? Neem contact op en we bespreken jouw wensen!

Hulp nodig bij het vinden van de juiste planten of het maken van een goed ontwerp?

Het leveren van tuinplanten is in goede handen met de Tuinplanten Service van StyleGardens, lees hier meer.

Moet het ontwerp worden aangepast in de maatvoering van jouw tuin? Dat kunnen we al online voor je doen vanaf € 150,- met Schetsservice Online, lees hier meer.

Fotocredits moodboard:
1 – StyleGardens – Jacqueline Volker
2 – FransPhotography – Frans de Jong
3 – MBI GeoCeramica ‘Weathered Oak Charnwood’
4 – MBI GeoCeramica ‘Terrazzo Grey’5
5 – Meubels en styling van Loods 5
6 – Achtergrondfoto: Scott Webb – Pexels