×

Christina en Theo, Zwolle

Achtertuin in sfeervolle Ibiza Style

Achtertuin van circa 150 m² op het zuiden;
• design: Jacqueline Volker
• photos: Frans de Jong – Frans Photography
• styling: Jacqueline Volker
• garden builder: Hekman Hoveniers – Hasselt

Opdracht:

Theo en Christina wensten een Ibiza tuin, een tuin met een heerlijk vakantiegevoel, om lekker in te loungen, eten, BBQ-en en om tot in de late uurtjes buiten te kunnen blijven in een overkapping.

Christina en Theo aan het woord:

‘Wij zijn oprecht erg blij met het eindresultaat. Het hele plaatje ademt de Ibiza sfeer die we graag wilden bereiken. Het eindresultaat is echt een optelsom van de creativiteit van Jacqueline, en onze eigen inbreng en wensen die wij hadden, binnen ons budget.

Toen wij naar de eerste tekening keken was dit wel binnen ons wensenpakket, alleen was de begroting dat niet. Dit schrok Jacqueline niet af. Binnen een aantal weken kwam ze met een nieuw plan waarbij niet alleen onze wensen gerespecteerd werden, ook wist ze dit ruim binnen ons budget te realiseren. Het onderdeel wat voor ons het meest verrassend was waren de golfplaten. Dit betekende een enorme besparing in geld, maar werkte juist qua Ibiza sfeer zelfs beter dan de oorspronkelijke plannen. We hadden echt het gevoel dat onze ideeën gerespecteerd en verwerkt werden op een manier die ons steeds weer verraste. Ook konden we door zelf onderdelen uit te voeren besparen op het budget. Hierin hadden we echt de ervaring dat Jacqueline steeds met ons bleef meedenken om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken.

In het eindresultaat komt alles samen. De zanderige strandachtige structuur van de Gravier d’Or paden, de tegels met stukjes schelp erin, Het leuke bankje waar we kunnen genieten van de avondzon, en de mooie overkapping die perfect aansluit bij de rest van de tuin. Ook in de beplanting komt de mediterrane sfeer goed tot uitdrukking, terwijl dit bereikt wordt met lokale planten en bomen. Verder is het zo dat de tuin niet veel onderhoud nodig heeft. Ook wel fijn toch? We gaan nog steeds wel op vakantie, maar thuis voelt ook als vakantie in onze eigen tuin.’

Lees hier meer over het concept van Ibiza tuin met bohemian vintage touch van Christina en Theo!

Zie het resultaat hieronder.
(klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest)