×

Stap 1: kennismaking, inventarisatie en offerte

Je bent benieuwd hoe wij bij StyleGardens een persoonlijk tuinontwerp, met bijhorende beplanting en verlichting d.m.v. vakkundige aanleg en oplevering, tot jouw perfecte tuin laten uitgroeien? Daarvoor heb ik onze overzichtelijke werkwijze voor je uitwerkt in 6 stappen. Neem een half uurtje de tijd en je krijgt een compleet beeld van ons werk.

Jacqueline Volker, tuinontwerper StyleGardens.

Persoonlijk, betrokken en ervaren

Je tuin is verbonden met je woning, je leefstijl en je interieur, daarom bezoeken we de tuin bij jou thuis op locatie.

Wat wil je in je tuin ervaren?

Om tot een gedegen offerte te komen, maken we eerst graag kennis met je en inventariseren we je wensen. Tijdens het kennismakingsgesprek vertel je wat je van je nieuwe tuin verwacht. Welke wensen heb je voor je tuin? Is een eenvoudige tuin met terras, gazon en weelderige borders, een moestuin of pluktuin voldoende of wens je een echte leeftuin met een overkapping, een jacuzzi, zwembad, verhoogde borders of andere maatwerkelementen? Wat wil je in je tuin ervaren? In welke sfeer mag ik je tuin ontwerpen? Welke kleuren en materialen mogen niet ontbreken? Je kunt zelf het kennismakingsgesprek voorbereiden door alvast bouwtekeningen van de woning en kavel klaar te leggen, aangevuld met inspiratieplaatjes van zaken die je graag wenst terug te zien in je nieuwe tuin. Zo gebruiken we de afspraak effectief.

Hoe ziet je tuin er op dit moment uit?

We verkennen je kavel en de omgeving en inventariseren welke elementen behouden kunnen blijven, zoals een beeldbepalende boom, een schuur of uitzicht op je omgeving. We maken foto’s van de situatie, bekijken hoeveel privacy je in de tuin hebt met omliggende buren en beoordelen de bezonning, etc. Indien er geen kaveltekeningen aanwezig zijn meten we in.

Wat is mogelijk binnen een bepaald totaalbudget?

Aan de hand van reeds gerealiseerde tuinen laten we je tijdens het gesprek zien, wat de aanlegkosten van deze tuinen waren. Zo krijg je een aardig beeld van de aanlegkosten en kun je zelf beoordelen of je realistisch bent over je budget in combinatie met je eigen tuinwensen. StyleGardens beschikt over een netwerk van kwalitatieve hoveniers in Nederland voor de aanleg van je tuin, wij denken met je mee in de uitvoering van je StyleGardens tuinontwerp.

Wat houdt een StyleGardens tuinontwerp-traject in?

Bij StyleGardens geloven we niet in half werk en nemen we de tijd om samen tot een super eindresultaat te komen. We werken met een vast stappenplan tegen een vaste prijs zodat je weet waar je aan toe bent. Ervaring leert, dat met dit stappenplan de beste resultaten worden behaald. We gaan uit van een complete totaalaanpak, waarbij we je volledig ontzorgen en begeleiden d.m.v. 6 stappen om tot een weloverwogen tuinontwerp te komen:

  1. Een kennismakingsgesprek en een offerte voor het tuinontwerp, gevolgd door;
  2. Eerste schetsfase en een bezoek aan een bestratingsspecialist (zie stap 2);
  3. Tweede schetsfase; 3D tuinontwerp en een persoonlijke presentatie (zie stap 3);
  4. De begroting voor de hovenier (zie stap 4);
  5. Eindontwerp met beplantingsplan én verlichtingsplan (zie stap 5)
  6. De aanleg, oplevering en eindcontrole (zie stap 6);

Resulterend in een leuke tuin naar wens! Bekijk onze portfolio >

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld laten we je bij alle stappen zien welk tekenwerk erbij wordt verricht.

TIP! Prijzen vergelijken is natuurlijk altijd verstandig, maar houdt rekening met het feit dat een StyleGardens tuinontwerp-traject een inclusief en persoonlijk karakter heeft, waarin vele visuele hulpmiddelen zijn inbegrepen die zorgen voor een super eindresultaat .

Als voorbeeld; de meeste tuinontwerpers bieden het tuinontwerp zonder 3D visualisaties, verlichtingsplan en beplantingsplan aan, maar bij StyleGardens vinden we dat een correct en compleet ontworpen eindresultaat voorop staat. Zonder verlichting of planten is je tuin niet compleet.

P.s. mocht jouw situatie om een andere aanpak vragen, afwijkend van ons stappenplan, kan dit in overleg.

Wat kost een StyleGardens tuinontwerp?

De kosten van ons tuinontwerp zijn onder andere afhankelijk van je wensen, de grootte en vorm van de kavel en de complexiteit van het ontwerp. Voor een StyleGardens tuinontwerp-traject, zoals omschreven in het stappenplan van 1 t/m 6, geldt een vanaf-prijs van: € 2.950,- incl. 21% BTW (voor een standaard achtertuin van 100 m² in mijn regio)

De offerte wordt per post naar je toegestuurd. Bijgesloten tref je een retourenvelop die je kunt gebruiken om één exemplaar aan mij te retourneren. Na ontvangst van de getekende offerte plannen we je opdracht definitief in.

Heb je zelf al een hovenier uitgekozen?

Dat kan! Dan ben ik je graag van dienst bij het leveren van de planten, zodat we gegarandeerd zijn van soortechte planten van uitstekende kwaliteit. Lees meer over de StyleGardens Tuinplanten Service >

Liever geen compleet tuinontwerp-traject m.b.v. ons stappenplan of ga je liever zelf aan de slag?

Maak dan gebruik van de StyleGardens Schetsservice. Al vanaf € 135,- schets ik bij jou thuis aan tafel! We bespreken daarna of ik je verder van dienst kan zijn met bijvoorbeeld een beplantingsplan. Lees meer over onze Schetsservice >

Een voorbeeldproject in stappen, in beeld (1)

Hieronder zie je een aantal foto’s van een tuin-inventarisatie van één van onze projecten (de tuin zoals we deze aantroffen). Door achtereenvolgens de 6 pagina’s van het stappenplan te doorlopen kun je dit voorbeeldproject stap voor stap bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting en om te bewaren in Pinterest.

Lees verder bij stap 2 >